Sme nepoučiteľní optimisti

7. novembra 2018, janodz, Nezaradené

Slovo tipel vo význame „hrča“ sa v slovenských slovníkoch neuvádza (okrem Slovníka slovenského slangu). Pravdepodobne je toto slovo prevzaté z nemčiny, kde má význam bodka.

Rovnaký význam bude mať aj v Petržalke, ak si obyvatelia najväčšej mestskej časti a tzv. mesta v meste zvolia za starostu Jána Hrčku, ktorý dá bodku za všetkým dobrým, čo sa urobilo. Tento pán (pokojne si pozrite videozáznamy zo zastupiteľstiev) vždy presne vedel, čo nechce a kde všetci ostatní robia chybu. Vedel to skritizovať, rozobrať na súčiastky a ako malé netrpezlivé decko hodiť preč. Odvahu na vlastné riešenia nikdy nenašiel.

Vlastne na to ani veľmi nemal čas, keďže patrí medzi TOP troch absentérov na zasadnutiach. Spomedzi 35 poslancov je to úctyhodné umiestnenie, ktoré neprekonala ani rekordérka v množstve zastávaných pozícií Elena Pätoprstá. Pán poslanec Hrčka má štandardne problém s rešpektovaním odborných názorov a profesionálnych skúseností, odmieta diskusiu a dialóg a bezhlavo si presadzuje svoj názor, čím veľakrát preukázal dešpekt aj voči svojim poslaneckým kolegom. To, že sa úradujúce zastupiteľstvo po prvýkrát zapísalo do histórie aj nezákonným konaním ako to označil Krajský súd, lebo sa vo svojej nekompetentnosti snažili realizovať územný plán zóny tam, kde na to nemali právomoc, to je takou čerešničkou na spackanej petržalskej torte. Prejav svojvôle, to bolo presné označenie konania „vševedúcich“ a „neomylných“ poslancov.

Pre nepoučiteľných optimistov pridávam ďalšie bodky…

A ešte mnoho bodiek by sa dalo pridať aj z miesta jeho ďalšieho pôsobenia v Karlovej Vsi, kde zastával funkciu prednostu:

A nakoniec aj z mesta. Z všetky vyberám nie bodku, ale „bodisko“:

Dúfam, že teraz už aj tí nepoučiteľní optimisti, ktorí uverili divadielku, ktoré pred obyvateľmi akejkoľvek mestskej časti zohrá Ján Hrčka takmer na Oskara, sa zľutujú nad Petržalkou a v sobotňajších voľbách zvolia jej budúcnosť a nie konečnú bodku za všetkým.